Je to téma pre našich slovenských návštevníkov
Len ak si zvolíte Iné, popíšte prosím stručne, čo ste tým mysleli
Mnoho krat videl som ze nejake slovaci pisu pismeno 'x' ale nie je 'ch'. Preco tak robite?Peter_Sveter писал(а):xcem vediet jazyk ...
Poprvé, v ruštině neexistuje také slovo — „сладий“. Podruhé, já sám, například, vždy píšu ruské písmeno „X“ latinskou abecedou jako „CH“. Ale všichni píšou jako chtějí, a „Х“ může vypadat jako „h“, „x“, „kh“ atd, protože nikdo nechce zachovávat normální pravidla, a já též nechcemPeter_Sveter писал(а):lebo to lepsie vyzera, take zaujimavejsie ale predsa aj vy pisete x na roznych miestach napr. "sladix snov" by malo byt "sladih snov"? =))
isto si studoval v cesku, ze=)Vertaler писал(а):Poprvé, v ruštině neexistuje také slovo — „сладий“. Podruhé, já sám, například, vždy píšu ruské písmeno „X“ latinskou abecedou jako „CH“. Ale všichni píšou jako chtějí, a „Х“ může vypadat jako „h“, „x“, „kh“ atd, protože nikdo nechce zachovávat normální pravidla, a já též nechcemPeter_Sveter писал(а):lebo to lepsie vyzera, take zaujimavejsie ale predsa aj vy pisete x na roznych miestach napr. "sladix snov" by malo byt "sladih snov"? =))
Duun писал(а):ruska literatura sa neda prelozit do ineho jazyka tak, aby sa z nej nestratilo nieco podstatne
Sano писал(а):tak ja mam otca rusa (...odmalicka s nami aj so sestrou rozpraval po rusky aj my s nim...cize som tak napoli rus na co som patricne hrdy:P co ma vsak trapi je to ze mam problem s pisanim...
Akella писал(а):как у вас или у немцев говорят, двух мух одной рукой
Вернуться в Ruský jazyk :: Русский язык
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 1